Τα τελευταία τρία χρόνια, η Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία RecOilέχει συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση της ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης οικιακών χρησιμοποιημένων μαγειρικών ελαίων (ΧΜΕ) για τη βιώσιμη παραγωγή βιοντίζελ, επιτυγχάνοντος υψηλούς στόχους σε έξι Ευρωπαϊκές χώρες. 

Ο δήμος του Castrolibero και η εταιρεία ILSAP POWER OILS υπέγραψαν την 1η Μαρτίου 2014 σύμφωνο συνεργασίας για την ανάπτυξη συστήματος συλλογής πόρτα-πόρτα και ανακύκλωσης ΧΜΕ.

 

Μαθητές του Πειραματικού Λυκείου του Πανεπιστημίου Κρήτης και του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου Ρεθύμνου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το βιοντίζελ και τα πλεονεκτήματα της ανακύκλωσης των ΧΜΕ. 

 

 

 

Στις 22 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο διεθνής συνάντηση με θέμα: «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ XΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΜΑΓΕΙΡΙΚΩΝ ΛΑΔΙΩΝ: ΑΠΟ ΑΠΟΒΛΗΤΟ, ΕΝΕΡΓΕΙΑ», στην αίθουσα «Παντελής Πρεβελάκης» (Ωδείο). 

Τον Απρίλιο και το Μάιο του 2014, το RecOil παρουσιάστηκε σε σχολεία του Castrovillari από το ενεργειακό γραφείο της επαρχίας Cosenza (ALESSCO), σε συνεργασία με τον δήμο του Castrovillari. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για το διαχωρισμό απορριμάτων και τη συλλογή χρησιμοποιημένων μαγειρικών ελαίων.  

 

 

 

Ο Δήμος Ρεθύμνου και το Πολυτεχνείο Κρήτης υπέγραψαν Σύμφωνο Συνεργασίας για την ανάπτυξη βιώσιμου συστήματος συλλογής και ανακύκλωσης ΧΜΕ.