“Cheers to Castrolibero!” er konklusionen fra den tekniske arbejdsgruppe imellem borgmester Giovanni, ILSAP POWER OIL og RecOil personalet I Castolibero Kommune. Den tekniske komité har haft en argument omkring dør-til-dør indsamling af UCO ifht. miljøpåvirkning og behovet for at arbejde for at introducere lovgivning til at regulere bortskaffelse af UCO fra husholdninger. Mødet var fokuseret på aktiviteterne i RecOil projektet, co-finansieret af Europakommissionen i Intelligent Energy Europe programmet (IEE).

 

Fra Portugal til Grækenland omkring Spanien, Italien, Danmark og Belgien opfordrer projektet til ”bæredygtig anvendelse af brugt madolie og fedt til bæredygtig biodieselproduktion” for at reducere miljøpåvirkningen fra UCO på vand, jord og lokale kloaksystemer. ”En ressource fra affald” sagde borgmester Greco, da han præsenterede RecOil som en af aktiviteterne for at øge den bæredygtige udvikling af Castrolibero-området i forlængelse af aktiviteterne som den tidligere administration udførte. Kommunaladministrationen vil gerne involvere alle familier via dør-til-dør indsamling og genanvendelse af UCO. Alle familier vil få en passende beholder, som de kan hælde den brugte olie i, som vil blive udskiftet hvert kvartal.

 

Initiativet vil blive støttet af et hold af eksperter, som vil medvirke til at udbrede information via involvering af lokale skoler. Borgmesteren har sammen med beholderen udsendt et brev, der forklarer hvorfor genanvendelse er vigtigt for at begrænse skaderne af menneskelig påvirkning på miljøet. Fra affald kan man skabe en ressource som begrænser CO2-edledningen til atmosfæren. ”En global handling til at begrænse klimaændringer” er konklusionen fra Monica Filice, projektleder på RecOil projektet i Castrolibero.

 

 

 

Source: Municipality of Castrolibero.