Forsøgsordningen med indsamling af brugt madolie og fedt er slut

Giv din mening til kende
Link til spørgeskemaundersøgelse om forsøgsordningen


NY DATO: Evalueringsmøde i RecOil projektet

Onsdag den 4. februar fra kl.17.00-19.00 inviteres alle, som har deltaget i RecOil projektet, til at komme og fortælle, hvordan det var at bruge ”fedtespanden” til indsamling af brugt madolie og fedt.

Hvis man har haft en spand i sit hjem, er man velkommen – også selv om man aldrig fik spanden afleveret. Vi vil gerne høre, hvordan det var at bruge spanden, hvor meget/lidt I fik samlet ind og hvorfor.

Der vil blive serveret en let aftensmad til deltagerne. Tilmelding til Helle Lyngsø på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. senest mandag den 2. februar.

Sted: Agro Business Park, Niels Pedersens Allé 2, 8830 Tjele.

Yderligere information: Kontakt projektleder Louise Krogh Johnson, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., tlf. 8999 2507.

 
Om RecOil projektet
: Fra 1. februar 2014 til 15. januar 2015 køres en forsøgsordning med indsamling og genanvendelse af brugt madolie og fedt i Viborg Kommune. Forsøgsordningen er et partnerskab mellem Agro Business Park, Revas – Viborg Kommunes affaldshåndtering og Daka, som producerer biodiesel.

 

RecOil har til formål at øge produktionen af bæredygtig biodiesel og dets lokale markedsindtag ved at fremme husholdningers indsamling af brugt madolie og -fedt og omdannelsen af denne til biodiesel. Projektet gennemføres i perioden maj 2012 til maj 2015, og er medfinansieret af Intelligent Energy Europe (IEE) programmet.

 

Fra 1. februar 2014 til 15. januar 2015 kører vi en forsøgsordning med indsamling og genanvendelse af brugt madolie og fedt i Viborg Kommune. Forsøgsordningen er et partnerskab mellem Agro Business Park, Revas – Viborg Kommunes affaldshåndtering og Daka, som producerer biodiesel.

 

Se pressemeddelelse om forsøgsordningen og hent pressemateriale her


Alle borgere i Viborg kommune vil i forsøgsperioden kunne hente en spand til fedt og olie på den lokale genbrugsplads samt en vejledning til, hvad der kan puttes i. Den kan atter afleveres på genbrugspladsen, når den er fyldt eller ildelugtende.


Projektet skal afdække potentialet for indsamling i Danmark og ikke mindst folks villighed til at frasortere og aflevere denne affaldsfraktion. I løbet af projektet vil vi gerne modtage folks erfaringer, meninger og billeder på vores åbne facebook-gruppe. Vi opfordrer derfor alle interesserede – både indenfor og udenfor Viborg Kommune - til at tilmelde sig gruppen på facebook.com/groups/recoilprojektet

Undervisningsmateriale

Download undervisningsmaterialet: "Fra fedt til biodiesel" her:

 RecOil elevhæfte

 RecOil lærervejledning

 

Se film om RecOil projektet her